БСП за България не може да изтегли законопроекта си за промени в Изборния кодекс,

...
БСП за България не може да изтегли законопроекта си за промени в Изборния кодекс,
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Реакцията на ПП и ДБ буди съмнения за манипулация на машинния вот

" БСП за България " не може да изтегли законопроекта си за промени в Изборния кодекс, той е минал през комисия

Това сподели на брифинг в Народното събрание водачът на левицата Корнелия Нинова, съобщи Българска телеграфна агенция.

По думите ѝ може да се вземе решение на Народното събрание за изтегляне на законопроекта.

По-рано през днешния ден " Продължаваме Промяната " и " Демократична България " приканиха Българска социалистическа партия да отдръпна законопроекта си за промени в Изборния кодекс (ИК), а разговорът за изборния развой да стартира начисто. Ако желаете да разговаряме за ИК и да има разговор, сме подготвени, увери Христо Иванов от " Демократична България ". И добави, че в случай че левицата желае да взе участие " в болшинство на реванша ", изборът е техен.

Ние питаме да слагаме ли " алена линия ", уважаеми демократи, да си отмените решението за оръжията, за самолетите, за всички решения, които бяха взети безусловно 10 дни след започване на Народното събрание, сподели още Нинова.

Днес разговорът за промени в ИК минава на доста висок звук, уточни Нинова и добави, че са почнали крайни изявления и " лепене на етикети ". Ние призоваваме всички да се успокоим и да вземаме рационални решения с рационални причини, съобщи тя и добави, че звук на този нервен диалог през днешния ден са дали " Продължаваме Промяната " и " Демократична България " с декларацията от сутринта.

По думите ѝ партиите, които са си " залепили етикетите "  за проевропейски и демократични, оспорват европейската народна власт, тъй като на никое място в Европа не се гласоподава с машини. Нинова напомни, че през днешния ден Народното събрание одобри декларация по отношение на присъединението на Република България към Шенгенското пространство, като от " Продължаваме Промяната " и " Демократична България " не участваха в гласуването. В обществената комисия по предложение на " Продължаваме Промяната " отпадна от дневния ред гледането на Закона за семейни помощи за деца, уточни още водачът на левицата.

Това дотук за проевропейските и обществено насочени сътрудници от " Продължаваме Промяната " и " Демократична България ", заключи Нинова.

" Днес си разрешиха още веднъж да лепят етикети " статукво "  за партиите, които поддържаме промени в ИК, и да се гнусят от тази обстановка, от това статукво, само че не се гнусят да гласоподават със статуквото ГЕРБ и Движение за права и свободи експорт на оръжие за Украйна, заплащане в този момент и незабавно на нови самолети ", добави Нинова.

Не желаят диалози от " Продължаваме Промяната " с БСП за правителство, без значение дали с втори или трети мандат, в случай че пристигна при нас – тяхна воля, само че да се знае занапред от българския народ кой ще провали възможността за редовен кабинет, работещ парламент, спокойна зима, обществени заплащания и гаранции за икономиката, сподели Нинова.

" Продължаваме Промяната " и " Демократична България " с тази поръчка блокират опцията да продължи смяната на модела, за който се борят, добави тя. Нинова посочи, че смесеното гласоподаване се трансформира в алена линия. Тази нервност към този момент буди от ден на ден съмнения за манипулация на машинния избор, разяснява Нинова.

Относно реакцията на Бойко Борисов за район “Чужбина “ и премахването на Обществения съвет -– тези оферти са направени сред първо и второ четене от ГЕРБ, напомни Нинова.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР